Raahen seutu 11.10.2002

Mopedilla ouluun kolmessa tunnissa


Raahelaiset mopokerhon Rapapapat ry:n jäsenet Jyrki Hämeenkorpi, Timo Runtti ja Heikki Jakkula teikivät eilen sisuskkaan matkan Raahen keskustasta Ouluun, yliopistolliselle sairaalalle. Matkan tarkoistus oli vieraileva tähteys, kemiläisen noin 160 jäsenisen Los Dementitos -mopokerhon pitämässä tilaisuudessa, jossa se luovutti vanhassa rahassa mitattuna 34000 markan suuruisen shekin pelastushelikopteri Sepen hyväksi.

Los Dementitos tekee joka vuosi kalenterin, joka menee kaupaksi kuin kuumille kiville ja myynnistä saatu tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Korostan ettemme ole ottamassa mitään kunniaa lahjoituksesta, sillä menemme vain tukijoukoiksi paikalle, kertoo Hämeenkorpi tehdessään viimeisiä hienosäätöjä vanhan pappamopedinsa säätöihin.

Rapapapat tekivät matkansa Siikajoentien kautta, mistä kulku suuntautui Lumijoen ja Limingan kautta Kempeleeseen ja sieltä Ouluun. Varmistussoitto vahvisti miesten päässeen perille kolmessa tunnissa, eikä mitään konerikkoja saati muita haavereita ollut sattunut kohdalleen.

Rapapapat on Raahen alueen toinen mopokerho, ja se perustettiin hiljattain tänävuonna. Kerhon erikoisuus on se, että jäseniksi huolitaan myös naisia, mutta jäsenen omistaman kulkupelin pitää olla vähintään 25 vuotta vanha.

Hämeenkorven mopedista on pakko mainita muutama erikoisuus. Mopedin virallisesta nimestä tai pikimminkin siitä, miten se kirjoitetaan, emme saaneet varmuutta, mutta Hämeenkorpi kutsuu sitä Repaheikiksi. Nimi on jotain sinne päin.

Mopedissa on starttimoottori, kännykän lataukseen tarkoitettu pistoke, tuulensuoja ja siinä lasinpyyhkijä sekä pissapoika. Mopossa on myös pakki ja peruutusvalo. Viimeisenä silauksena Hämeenkorpi oli asentanut etuhaarukkaan jalkatapit, jotta mopolla voisi ajaa kuin Harrikalla.

Älä nyt laita liikaa tästä moposta. Emäntä meinaa jo kyllästyä tähän. Lasinpyyhkijän jälkeen hän sanoi, että jos jotain tulee vielä lisää, saat ajella missä haluat, kunhan ajelet vain kotipihan ohitse, Hämeenkorpi myhäilee.

Katso myös tapahtumakuvat