Iisalmen terva-ajot 2005

Käytiin Iisalmessa 12-14.8 rompepäivillä pienehköllä porukalla: Heikki raahesta, Mikko ja Jarmo Pyhäjoelta, Esa torniosta ja Pate pyhänkoskelta.

Ilma oli aamusta asti epävakaisen olonen, kun vihannista lähettiin yheksän aikaan kohti Pulkkilaa. Muutaman kilometrin päässä alko sataa tihuuttaa ja piti vetästä kumia niskaan. Pulkkilassa odotettiin Esaa, joka saapui ”liput liehuen” kempeleessä vietetyn yön jälkeen. Hannu tuli asunto-autolla, jonne saatiin ylimääräistä tavaraa kyytiin. Pulkkilasta lähdettyä alko sataan. Sadetta riitti 35km ja poutaa oli vaivaiset viitisen kilometriä. Loput matkasta eriasteista tihkusadetta nautittiin Iisalmeen asti. Perille päästiin ilman mitään kommelluksia ja alettiin katsella leiripaikkaa teltalle ja ajokeille, joka löytyi samasta paikkaa ku ennenki, eli saunan läheltä.

Teltan tultua teltan pystytys ja rompetorille löytöjä tekemään. Aika kului kuin siivillä, kunnes ilta tuli ja eiku kyljelleen. Aamulla aamupalan jälkeen odottaan tervaralliin ilmoittautumista. Ralliin osallistui liki sata ajoneuvoa. Esa mersulla ja me 4 mopoilla. Aikaa kului nelisen tuntia ja menestys oli jokseenkin vaihtelevaa ja sitten taas rompetorille. Syötiin ja tavattiin outoja ja tuttuja saman henkisiä ihmisiä ja siinä se loppupäivä/ilta taas meni. Ilma oli vaihteleva edelleen satoi ja välillä oli poutaa.

Sunnuntai aamuna alettiin odottaa päivän kohokotaa eli halvatun pappojen esiintymistä ja siinä sivussa purettiin leiri/pakattiin tavarat. Esiintymisen jälkeen lähdettiin ja tehtiin ”kunniakierros” rompetorilla, kuin myös perjantaina mennessä.

Taas oli aika lähteä ajeleen kohti puolimatkan baaria pulkkilaan. Vihannista Mikko ja Jarmo lähti pyhäjoelle, Heikki Raaheen ja allekirjoittanut Oulaisten kautta Pyhänkoskelle. Tulomatkallaki yritti vähä tihkuttaa, mutta huomattavasti kuivempi keli oli palatessa. Mahtava reissu ja kiitos kaikille Iisalmessa tapaamille ihmisille, Esalle, Mikolle, Jarmolle, Heikille ja Hannulle. Eiköhän oteta ensi kesänä uusiksi.
T: Pate

Katso myös tapahtumakuvat