Weteraanikonepäivät Oulaisissa 7-9.7.2006

Konepäivillä voit kokea monenlaista!

Valtakunnalliset weteraanikonepäivät ovat Wanha Woima ry:n vuosittainen voimallisuuden ja talkootyön näyte. Kymmenessä vuodessa siitä on tullut yksi alan harrastajien merkittävin tapahtuma, se on myös yksi suurimmista Ylivieskan seutukunnan kesätapahtumista. Perinnekeskuksen ja Törmänhovin alue kerää heinäkuun tapahtumaan jo liki 20 000 kävijää. Ilahduttavinta on, että vanhojen autojen, moottoripyörien, mopojen ja traktorien esittely ajot kiinnostavat niin lapsia, aikuisia kuin ikäihmisiäkin. Kolmipäiväiset weteraanikonepäivät ovatkin siis koko perheen tapahtuma.

Päivien aikana esillä ovat myös voimakkaasti maamoottorit ja muut höyrykoneet. Koneen käyttäjinä isojen miesten keskellä pikkumasiinesteja omien pienten maamoottoriensa kanssa.

Konepäivillä on myös paljon katsottavaa naisväelle. Perinnekeskuksen sisätilat saavat seinilleen naistoimikunnan ideoimat näyttelyt konepäivien ajaksi. Kauniit virkkaukset erikoiset pitsit, perinnekäsityömallit ja vanhat käsityötavat herättävät ihastusta ja siirtävät arvokasta kädentaidon perinnettä nuoremmille sukupolville.

Weteraanikonepäivät ovat toiminnallinen katsaus entisvanhaiseen elämään. Näyttelykoneiden lisäksi tapahtuma-alueella pyorii paljon erilaisia työnäytöksiä. Rukiiden puintia, lankojen värjäys, seppien takominen pajoissa ja hevosajelu ovat vain muutamia esimerkkejä mielenkiintoisesta tarjonnasta.

Waltakunnallisten weteraanikonepäivien yhteydessä on kolmen päivän ajan myös maankuulu rompetori. Koneiden osat, keräilyharvinaisuudet, vanhat astiat yms. löytävät uusien omistajien koteihin.

(teksti www.wanhawoima.fi)

Katso myös tapahtumakuvat