Los Dementitos maakuntakierros 21.7.2007

Kutsussa luki ”Tule sieki ookhmaan meän kanssa” Niinpä otimme kutsun vastaan ja lähdimme kohti Tornioo. Rautaperseet Heikki ja Jarmo ajoivat Tornioon ja takaisin ja vielä maakuntakierroksen, joka sisälsi ajamista miehekkäät 600km! Onneksi ajoneuvot ja miehet selvisivät reissusta ongelmitta. Itse allekirjoittanut vei Pappansa Tornioon Hiacella.

Saavuimme perille perjantaina iltapäivän puolella, jossa Tornion Iso-Esa tarjosi heti kättelyssä majoituksen, saunan ja muun tarvittavan huollon mm syönnin ulkona. Lauantaina kokoonnuttiin Umpitunnelin taakse ja jokirantaan lähdettiin reippaasti jo kello 10:00, johon mukaan pöristelemään lähti liki 50 komiaa ajokkia.

Ensimmäinen stoppi oli Laren-Baari Arpela, jossa juotiin kahvit ja rupateltiin mukavia. Täytyy sanoa että oli hieno paikka ja hyvä palvelu. Vähän ennen tätä sattui tietysti ensimmäinen rengasrikko, joka kuuluu asiaan. Seuraavaksi Tervakuksa Tervola, jossa nautittiin mahtava ruoka seisovasta pöydästä, eikä loppunu tällä köörillä ees ruoka ja jäikin vielä. Seuraavaksi tarkastettiin kuuluisa ”matkailunähtävyys” Maulan Baari, jossa hörpättiin erikoisen halvat ja herkulliset pullakahvit. Kaisakin vaikka oli toipilas jaksoi pihalle kuvaamaan meitä, mopoja ja ihasteli kovasti useita suomenlippuja (mopedistit on tunnetusti Isänmaallista porukkaa).

Rupes näyttään siltä että sade yllättää, mutta onneksi pyyhkäs pilvet meidän edeltä. Pyssäyteltiin seuraavaksi ennen kemiä ”4-grillillä”, jossa tarjoiltiin kahvit ja jäätelöt yms. Tämän jälkeen rykästiin reippaasti viimeset n.14km takas tornioon ja liput liehuen Ruotsin puolelle Ikeaa kiertään ja pelotteleen Ruotsalaisia, jotta suomalaiset mopojengiläiset tulee ja valtaa haaparannan... mutta me olimme rauhan asialla ja kurvattiin takas omalle maalle Tornion lähtöpisteeseen.

Reitti oli onnistunut, sekä huolto että palvelut pelas moitteettomasti. Siitä sitten hajaannuttiin itse kukin omalle taholleen ja me tottakai Ison-Esan luo saunomaan ja rentoutumaan päivän rasituksista.

Tv Pate

Katso myös tapahtumakuvat