Lättähattukuljetus ja pikkujoulu 19.1.2008

Joskus hieno asia voi syntyä täysin pähkähullusta ajatuksesta niinkuin tämä lättähattukuljetus oulusta raaheen tammikuisena talvipäivänä. Kerhomme jäsennelle Esa Alapekkalalle (torniosta) ajatus syntyi viime kesänä pekanpäivillä kun lättähattu vieraili raahessa. Tuolloin hän päätti että joskus hänkin haluaa tulla kiskoautolla Raaheen!

Päätimme pitää kerhon pikkujoulun vasta tammikuussa muiden kiireiden vuoksi ja kolme viikkoa aikaisemmin Esa ilmoitti että on varannut Lättähattukyydin Raaheen täysin omalla riskillä. Olisihan sillä rahalla ollut vaikka viikon espanjassa.

Pantiin homma alulle ja alettiin puuhaamaan avointa elämysmatkaa kiskoautolla Oulu-Raahe-Oulu välille. Ihmisten kiinnostus oli yllättävää sillä matkoja olisi mennyt varmasti tuplaten ja paikalliset lehdetkin innostuivat asiasta kirjoittelemaan, joten saimme ilmaista mainosta tapahtumalle. Kiinnostus asiaan johtui varmasti lähes neljän vuosikymmenen takaiseen asiaan kun kiskoauton kyydit loppui kyseisellä rataosuudella ja meitä Raahelaisia asia harmittaa vieläkin.

Reissusta täytyy sanoa että olen erittäin ylpeä lopputuloksesta. Mukana oli lapsia sekä varttuneempaa väkeä ja kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä. Voisin jopa väittää että sillä rahalla ei parempaa hauskaa olisi saanut mistään. Kiitoksia Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat ry:lle, Tilausliikenne Kari Eilola:lle kuljetuksesta Raahesta Ouluun, paikallislehdille ja erityisesti kaikille kanssamatkustajille.

Ilta jatkui kerhon pikkujouluun Hotelli Raahen Hovin saunaan, jonka jälkeen siirryttiin kerhotalolle syömään ja juhlimaan.

Katso myös tapahtumakuvat