Ajelu Pökkylän punaiselle tuvalle 23.7.2011

Lähimme tänä vuonna ajelulle Pökkylän punaselle tuvalle Luohualle. Lähtö oli kerhon pihasta Raahesta aamu kymmeneltä. Suuntasimme ensin Multarantaan, jossa tarjolla oli lätyt ja kahvit.( oli kuuluisa lättytreffit viikonloppu). Sieltä suuntasimme Pökkylän Punaselle tuvalle syömään lihakeittoa lisukkeineen, joka oli makuhermoja miellyttävä nautinto. Sää oli todella lämmin, mutta onneksi tuvassa oli loistava jäähdytysjärjestelmä, jossa ois viihtynyt pitempääkin. Jouduttiin jatkamaan matkaa jottei aikataulu "kusis"... no matka jatkui Vihannin kylän kautta perinteiselle Mäntylammen virkistysaluelle, jossa tuli nuoruudessa tyttöjä vikiteltyä vaihtelevalla menestyksellä viikonlopun tansseissa. Siellä nautimme kahvin sijasta mielyttävän raikkasta limsaa pullan kera!! Syy siihen nautintoon löytyy eräästä paikallisesta solikka kuskista, joka sähläsi kahvit rattorin lavalle.
Mäntylammen muistorikkaan pysähdyksen jälkeen ihmettelimme pienellä tauvolla vielä kuuluisia Kastellin Linnanraunioita. Siinä sitä suuruutta ja 5000 vuotta vanhaa paikkaa katselessa moni varmaaan mietti että missä se linna on mutta siinä se oli ihan jalkojen alla!
Mukava oli reissu vaikka allekirjoittanut solikkakuski istui siellä rattorin lavalla viimeiset 100 kilometriä. Joskus se pettää paraskin kulkuneuvo. Vika ei ole mopon vaan sen huoltajan... edeleen masentuneen omistajan.

T.Mikko

Katso myös tapahtumakuvat